bedrijfsschap Horeca en Catering
Inloggen
Contact

Wij zijn het bedrijfschap Horeca. Wij verzamelen, ontwikkelen en delen informatie en inspiratie voor horecaprofessionals. Dit doen wij al bijna 60 jaar, maar nu ben jij sneller op de hoogte dan ooit. Dankzij onze internetactiviteiten! Hoe handig is dat. En leuk natuurlijk…

Wie zijn wij

Vergelijk uw bedrijf met collega-ondernemingen of classificeer uw hotel. Het is mogelijk op Mijn bedrijfschap.

Deze beveiligde omgeving is alleen toegankelijk voor bij het Bedrijfschap ingeschreven ondernemingen.

Inloggen

Postadres
Postbus 7377
2701 AJ Zoetermeer

info@vopbo.nl

Route Sluiten

Registratie

Als u een horecabedrijf heeft of gaat beginnen, krijgt u te maken met een aantal instanties waarbij u ingeschreven dient te staan. Zo moet uw bedrijf binnen een week voor of na vestiging worden ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel van de vestigingsplaats.
Daarnaast zijn horecaondernemingen volgens het Instellingsbesluit bedrijfschap Horeca en Catering verplicht zich te registreren bij het Bedrijfschap.

Het Bedrijfschap baseert zich bij de inschrijving op de gegevens van de Kamer ter voorkoming van onnodige adminstratieve lasten. Elke ondernemer ontvangt automatisch een brief met het besluit tot inschrijving, plus een verzoek om aanvullende bedrijfsgegevens.

Wilt u zich toch nu al inschrijven, bijvoorbeeld voor een aanvraag van een vergunning? Dan kan dat hier online.

Door registratie van al deze gegevens die we van u, uw collega’s en uit onafhankelijke onderzoeken ontvangen houdt het Bedrijfschap het beeld van de ontwikkelingen in de branche actueel, zodat u er profijt van kunt hebben. Op deze website vindt u naast praktische informatie namelijk een verzameling instrumenten waarmee u direct aan de slag kunt. En waar u meteen resultaat van heeft.

Wat is horeca

In het Instellingsbesluit bedrijfschap Horeca en Catering is opgenomen wanneer er sprake is van een horecaonderneming. Samengevat zal dit het geval zijn indien er sprake is van de exploitatie van een hotel, pension, restaurant, café, cafetaria, lunchroom en party cateringbedrijf. Maar ook indien er op andere wijze sprake is van het bedrijfsmatig verstrekken van dranken, spijzen, maaltijden voor verbruik ter plaatse en/of het bedrijfsmatig verstrekken van logies gepaard gaande met dienstverlening.

Indien er naast horeca ook andere activiteiten worden verricht, dan valt alleen het horecadeel onder de inschrijfplicht. Zo vallen de lunchroomactiviteiten in een warenhuis wel onder het bedrijfschap Horeca en Catering maar de detailhandelsactiviteiten van dat warenhuis niet.