bedrijfsschap Horeca en Catering
Inloggen
Contact

Wij zijn het bedrijfschap Horeca. Wij verzamelen, ontwikkelen en delen informatie en inspiratie voor horecaprofessionals. Dit doen wij al bijna 60 jaar, maar nu ben jij sneller op de hoogte dan ooit. Dankzij onze internetactiviteiten! Hoe handig is dat. En leuk natuurlijk…

Wie zijn wij

Vergelijk uw bedrijf met collega-ondernemingen of classificeer uw hotel. Het is mogelijk op Mijn bedrijfschap.

Deze beveiligde omgeving is alleen toegankelijk voor bij het Bedrijfschap ingeschreven ondernemingen.

Inloggen

Postadres
Postbus 7377
2701 AJ Zoetermeer

info@vopbo.nl

Route Sluiten

Crisis blijft aanwezig in de horeca

26 november
Ondernemerschap Crisis

Er mag geen twijfel over bestaan; Nederland verkeert ook in 2013 nog in een economische crisis. Miljardenbezuinigingen van het kabinet zorgen ervoor dat burgers steeds meer op de portemonnee letten en minder snel geld uitgeven.

Dat leidt ook voor de horeca al jaren tot een lastige situatie. In de eerste helft van 2013 steeg het aantal faillissementen in de horeca met 16% ten opzichte van 2012. Toenemende werkeloosheid en verminderd consumentenvertrouwen zorgen ervoor dat gasten niet zomaar meer de portemonnee trekken.

Hoe als horecaondernemer om te gaan met deze crisis? Innovatie, gastvrijheid en kwaliteit zijn altijd al sleutelwoorden geweest voor de horeca, maar gelden in deze crisisjaren dubbel.

Laat je op dit prikbord inspireren door praktijkverhalen van collega’s, meningen van experts en diensten en producten om jouw leven makkelijker te maken.

Beschikbare achtergronden in deze nieuwsmap