bedrijfsschap Horeca en Catering
Inloggen
Contact

Wij zijn het bedrijfschap Horeca. Wij verzamelen, ontwikkelen en delen informatie en inspiratie voor horecaprofessionals. Dit doen wij al bijna 60 jaar, maar nu ben jij sneller op de hoogte dan ooit. Dankzij onze internetactiviteiten! Hoe handig is dat. En leuk natuurlijk…

Wie zijn wij

Vergelijk uw bedrijf met collega-ondernemingen of classificeer uw hotel. Het is mogelijk op Mijn bedrijfschap.

Deze beveiligde omgeving is alleen toegankelijk voor bij het Bedrijfschap ingeschreven ondernemingen.

Inloggen

Postadres
Postbus 121
2700 AC Zoetermeer

T (079) 368 07 07
F (079) 361 73 12
info@kenniscentrumhoreca.nl

Bezoekadres
Baron de Coubertinlaan 6
2719 EL Zoetermeer

Route Sluiten

Hygiënecode

Actuele ontwikkeling

Door de politieke besluitvorming houdt het bedrijfschap Horeca en Catering binnenkort op te bestaan. De opheffing is voorzien vanaf 1 januari 2015. Het Bedrijfschap was de officiële codehouder van de Hygiënecode voor de Horeca, sinds 1 januari 2014 is Koninklijke Horeca Nederland codehouder. De overdracht naar Koninklijke Horeca Nederland omvat de gehele dienstverlening en informatieverstrekking rondom de hygiënecode, zoals het beschikbaar stellen van de codes online en in boekvorm. Voorlopig kunt u via deze website nog uw persoonlijke hygiënecode samenstellen.

Het bestellen van een gedrukte hygiënecode kan sinds 1 september bij Koninklijke Horeca Nederland


Hygiënecode Horeca 

Lekker eten is een kernproduct van de horeca, of het nu om een ijsje gaat of een vijfgangendiner. Hygiënisch werken, meestal voedselveilig werken genoemd, is daarbij noodzakelijk en vanzelfsprekend. Daarvoor is via Europese regelgeving een uitgebreide norm opgesteld, de HACCP, die geldt voor alle levensmiddelenbedrijven. Maar wat betekenen die internationale richtlijnen voor úw onderneming? De hygiënecode voor de horeca geeft u het antwoord.

Om het werken met voedsel in uw onderneming zo makkelijk mogelijk te maken, kunt u gratis uw eigen hygiënecode samenstellen en downloaden. U moet er wel voor zorgen dat u alle relevante bedrijfsactiviteiten in uw code opneemt. U bent er wel zelf verantwoordelijk voor. 
 
Versies van de Hygiënecode

Er is ook een Chinese versie van de code beschikbaar. De digitale versie van de Chinese code kunt u hier downloaden.

Daarnaast is er een Hygiënecode voor de ambachtelijke IJsbereiding. Dit zijn de bedrijven waarin consumptie-ijs of aanverwante producten worden bereid en verhandeld in de eigen salon of aan derden. Kijk hier voor het downloaden van de Hygiënecode voor de ambachtelijke IJsbereiding.

Gedrukte versies
Van de Hygiënecode voor de Horeca, de Chinese Hygiënecode en Hygiënecode voor de IJsbereiding zijn gedrukte versies beschikbaar. Deze kunt u bestellen via Koninklijke Horeca Nederland.


Aanvullende informatie over voedselveilig werken

Er zijn voorbeelden van formulieren beschikbaar die u zelf kunt aanpassen aan de situatie in uw bedrijf. Bovendien is er veel informatie rondom de hygiënecode en de diverse technieken beschikbaar.