bedrijfsschap Horeca en Catering
Inloggen
Contact

Wij zijn het bedrijfschap Horeca. Wij verzamelen, ontwikkelen en delen informatie en inspiratie voor horecaprofessionals. Dit doen wij al bijna 60 jaar, maar nu ben jij sneller op de hoogte dan ooit. Dankzij onze internetactiviteiten! Hoe handig is dat. En leuk natuurlijk…

Wie zijn wij

Vergelijk uw bedrijf met collega-ondernemingen of classificeer uw hotel. Het is mogelijk op Mijn bedrijfschap.

Deze beveiligde omgeving is alleen toegankelijk voor bij het Bedrijfschap ingeschreven ondernemingen.

Inloggen

Postadres
Postbus 7377
2701 AJ Zoetermeer

info@vopbo.nl

Route Sluiten

Financieel management

Je bent horecaondernemer. En je wilt wat. En dat is waarschijnlijk vooral: in een fijne omgeving je gasten het naar de zin maken. Wat je ook wilt is een goedlopende tent, waar zoveel mogelijk geld binnenkomt en waar het geld dat eruit gaat zo efficiënt mogelijk besteed wordt. We hebben nieuws voor je: dat kan. En het kan ook nog eens heel eenvoudig. Met de juiste basiskennis en een paar handige hulpmiddelen zorg je ervoor dat jouw horecaonderneming binnen no time een financieel succes wordt.

Financieel management in jouw horecabedrijf

In samenwerking met het Heineken kwaliteitsprogramma ‘Goed Getapt’, ontwikkelde bedrijfschap Horeca het boekje ‘Financieel management in jouw horecabedrijf', dat u hier als pdf kunt downloaden. Het bevat tweeëndertig pagina’s met basiskennis en handvatten om actief om te gaan met je financiële cijfers en kengetallen. Wegens groot succes is ook de website horecageld.nl ontwikkeld. 

Bedrijfsvergelijking Horeca

Met de Bedrijfsvergelijking Horeca kunt u uw bedrijfseconomische cijfers vergelijken met de cijfers van andere horecabedrijven. Zo krijgt u meer inzicht in uw eigen onderneming. De bedrijfsvergelijking helpt u om verschillen in bijvoorbeeld kosten, omzet en rendement te signaleren, en uw bedrijfsvoering bij te sturen voor optimale resultaten.

Kostprijscalculatie

Met de kostprijscalculator kunt u een berekening maken van uw gerechten op uw menukaart. Ieder gerecht bestaat uit verschillende ingrediënten die samen het eindproduct vormen. Met de kostprijscalculator krijgt u eenvoudig en snel inzicht in de inkoopkosten, de marges en de personeelskosten van uw gerechten.