bedrijfsschap Horeca en Catering
Inloggen
Contact

Wij zijn het bedrijfschap Horeca. Wij verzamelen, ontwikkelen en delen informatie en inspiratie voor horecaprofessionals. Dit doen wij al bijna 60 jaar, maar nu ben jij sneller op de hoogte dan ooit. Dankzij onze internetactiviteiten! Hoe handig is dat. En leuk natuurlijk…

Wie zijn wij

Vergelijk uw bedrijf met collega-ondernemingen of classificeer uw hotel. Het is mogelijk op Mijn bedrijfschap.

Deze beveiligde omgeving is alleen toegankelijk voor bij het Bedrijfschap ingeschreven ondernemingen.

Inloggen

Postadres
Postbus 7377
2701 AJ Zoetermeer

info@vopbo.nl

Route Sluiten

Vanaf 1 juli 2014 algeheel rookverbod horeca

3 mei
Wet- en regelgeving Producten

Staatssecretaris Van Rijn wil vanaf 1 juli 2014 een algeheel rookverbod in de horeca. Dat geldt dan ook voor kleine cafés die tot nu toe uitgezonderd waren. "Er moet een einde komen aan de discussie over de rookvrije horeca."

Aanpassing Tabakswet

Het kabinet kiest voor een aanpassing van de Tabakswet. Daarin wordt een algemeen rookverbod voor de horeca opgenomen. De staatssecretaris wil die wijziging voor oktober 2013 aan de Tweede Kamer aanbieden.

Handhaving

De bewindsman wil de handhaving van het rookverbod beperkt uitbreiden, omdat er maar weinig geld is voor extra inspecteurs. Daarom wordt het leeftijdsteam van de Nederlandse Voedsel- en Warenauthoriteit omgevormd tot een tabaksteam. Verder wil hij de boetes bij overtreding verhogen. Van Rijn: "Het moet normaal worden dat er nergens in de horeca wordt gerookt. Dat is niet van vandaag op morgen geregeld. Er is nu definitief helderheid nodig."

Rookruimte

Speciale rookruimtes in de horeca mogen blijven bestaan, mits daar niet wordt bediend. Daar is geen sprake van meeroken door niet-rokers. Bovendien hebben veel ondernemers al zo'n ruimte in hun zaak gebouwd.

Cassatie

Van Rijn gaat in cassatie tegen de uitspraak van het hof dat kleine cafés uitgezonderd zijn van het rookverbod. Hij doet dat om definitief duidelijk te krijgen hoe het zit met het internationale verdrag dat Nederland ondertekend heeft.

Andere achtergronden in deze nieuwsmap