bedrijfsschap Horeca en Catering
Inloggen
Contact

Wij zijn het bedrijfschap Horeca. Wij verzamelen, ontwikkelen en delen informatie en inspiratie voor horecaprofessionals. Dit doen wij al bijna 60 jaar, maar nu ben jij sneller op de hoogte dan ooit. Dankzij onze internetactiviteiten! Hoe handig is dat. En leuk natuurlijk…

Wie zijn wij

Vergelijk uw bedrijf met collega-ondernemingen of classificeer uw hotel. Het is mogelijk op Mijn bedrijfschap.

Deze beveiligde omgeving is alleen toegankelijk voor bij het Bedrijfschap ingeschreven ondernemingen.

Inloggen

Postadres
Postbus 7377
2701 AJ Zoetermeer

info@vopbo.nl

Route Sluiten

onderzoek allergeneninformatie

8 juli
Wet- en regelgeving
60%

Uit Engels onderzoek uit 2013 naar de verstrekking van allergeneninformatie over onverpakte voedingsmiddelen aan de consument en horecagast blijkt dat de overgrote meerderheid van de foodservicebedrijven niet op de hoogte is van de naderende wetgeving.

- 60 procent van de ondervraagde bedrijven doet iets op het gebied van allergenenbeleid, maar dat heeft vaak slechts betrekking op enkele van de veertien allergenen, bijna nooit op allemaal.
- 19 procent van de ondervraagde ondernemers is op de hoogte van de nieuwe wetgeving.
- 40 procent van de ondervraagden beschikt over allergeneninformatie van de grondstoffen. De rest zoekt informatie bij vragen op of vertrouwt op de kennis van de chef, die -zo blijkt uit onderzoek- die kennis vaak ook niet paraat heeft.
- 60 procent heeft documenten gelezen of deelgenomen aan een training over allergenen.
- 40 procent beschikt over geen enkele kennis over allergenen.
- 90 procent van de ondernemers zegt ten minste iets te moeten wijzigen in het allergenenbeleid om aan de nieuwe eisen van de wetgeving te kunnen voldoen.
- Van de 19 procent die op de hoogte is van de nieuwe wetgeving, denkt 52 procent dat het makkelijk wordt om eraan te voldoen, 31 procent vermoedt dat het noch makkelijk, noch moeilijk wordt en 27 procent denkt dat het moeilijk wordt.
- Uit Nederlands onderzoek blijkt dat slechts 14 procent van de ondernemers antwoord weet te geven op vijf simpele vragen over allergenen (bijvoorbeeld op de vraag of mayonaise wel mag bij kippenallergie).

Andere achtergronden in deze nieuwsmap