bedrijfsschap Horeca en Catering
Inloggen
Contact

Wij zijn het bedrijfschap Horeca. Wij verzamelen, ontwikkelen en delen informatie en inspiratie voor horecaprofessionals. Dit doen wij al bijna 60 jaar, maar nu ben jij sneller op de hoogte dan ooit. Dankzij onze internetactiviteiten! Hoe handig is dat. En leuk natuurlijk…

Wie zijn wij

Vergelijk uw bedrijf met collega-ondernemingen of classificeer uw hotel. Het is mogelijk op Mijn bedrijfschap.

Deze beveiligde omgeving is alleen toegankelijk voor bij het Bedrijfschap ingeschreven ondernemingen.

Inloggen

Postadres
Postbus 7377
2701 AJ Zoetermeer

info@vopbo.nl

Route Sluiten

Derde kwartaal: omzetstijging horeca

28 november
Ondernemerschap Crisis
1,9%

In het derde kwartaal is de omzet in de horeca eindelijk weer gestegen. Hoewel het totale volume daalde met 0,4% ging de omzet toch in de plus door prijsstijgingen. De prijzen stegen gemiddeld met 2,3%. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS).

Vooral de hotels deden het erg goed het afgelopen kwartaal. De omzet steeg maar liefst met 6,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Vooral augustus was een goede maand.

Cafés laten weer rode cijfers schrijven: de omzet ging met 4,7% omlaag. Het volume daalde maar liefst met 8%. Door een prijsstijging van 4% (vooral BTW- en accijnsverhogingen) is de omzet dus bijna met 5 procent gedaald. Dit is het zesde achtereenvolgende kwartaal dat de cafés slecht presteren.

Restaurants en cafetaria's laten een lichte omzetstijging zien, maar dat is vooral te wijten aan een prijsstijging van gemiddeld 2%. Restaurants deden het overigens wel beter dan de cafetaria's.

Andere achtergronden in deze nieuwsmap