bedrijfsschap Horeca en Catering
Inloggen
Contact

Wij zijn het bedrijfschap Horeca. Wij verzamelen, ontwikkelen en delen informatie en inspiratie voor horecaprofessionals. Dit doen wij al bijna 60 jaar, maar nu ben jij sneller op de hoogte dan ooit. Dankzij onze internetactiviteiten! Hoe handig is dat. En leuk natuurlijk…

Wie zijn wij

Vergelijk uw bedrijf met collega-ondernemingen of classificeer uw hotel. Het is mogelijk op Mijn bedrijfschap.

Deze beveiligde omgeving is alleen toegankelijk voor bij het Bedrijfschap ingeschreven ondernemingen.

Inloggen

Postadres
Postbus 7377
2701 AJ Zoetermeer

info@vopbo.nl

Route Sluiten

Circa 45 procent stopt binnen 3 jaar

5 mei
Ondernemerschap Crisis
45%

. Circa 45 procent van de startende horecabedrijven stopt binnen 3 jaar met de exploitatie, blijkt uit  gegevens van het bedrijfschap Horeca en Catering.
. De gemiddelde levensduur van een horecabedrijf is ongeveer 10 jaar.
. 35 procent van de ondernemers die een MKB krediet willen, staat op de rand van faillissement.
. Sinds Qredits - de enige landelijke microkredietverstrekker voor starters en MKB zonder winstoogmerk- in november 2013 haar kredieten van 50.000 tot 150.000 euro introduceerde, komen er 15 tot 20 aanvragen per dag binnen. Die waren voornamelijk afkomstig uit de detailhandel, zakelijke dienstverlening en horeca. Tot nu toe zijn er 268 bedrijven geholpen door Qredits. Lees hier meer.
. Uit onderzoek van ING uit 2012 blijkt dat van de starters die in 2011 voor zichzelf zijn begonnen, 30 procent na het eerste jaar, al dan niet gedwongen, afhaakte. Zowel na het tweede als na het derde jaar haakt nog een 15 procent af. Na 3 jaar is volgens de ING zelfs ongeveer 60 procent gestopt. Daarna ligt het percentage opheffingen op ongeveer 10 procent.

Andere achtergronden in deze nieuwsmap